Adómentesen adható: sporteseményre, kulturális szolgáltatásra szóló belépő

Adómentes bármely kifizető (kft, bt, egyéni vállalkozó, egyéni cég) által bárki magánszemélynek adott sporteseményre, kulturális szolgáltatásra (muzeális intézmény, kiállítóhely, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadás, könnyű- és komolyzenei előadás, opera, operett, kabaré, humorest, művelődési központban lévő alkotó foglalkozás, klub, szakkör, ismeretterjesztő előadás) szóló belépőjegy, bérlet, könyvtári beiratkozási díj együttesen évente maximum 50.000 Ft/fő-ig.

Érdemes arra figyelni, hogy ezt a juttatást nem saját sportolásukra költhetik a magánszemélyek, hanem valóban egy versenyre, bajnokságra, meccsre szóló belépőt, bérletet vásárolhatnak vele. Így sajnos a fitneszbérlet, uszodabérlet nem számolható el ilyen címen adómentesen. Ugyanígy nem adómentes a mozijegy, vagy állatkerti belépő sem.
A juttatás adható utalvány formájában, de az elég bonyolult, így a költség legjobb, ha a társaság nevére szóló számlával kerül be a könyvelésbe; a juttatásról nyilvántartást kell vezetni.
Adótipp: a magánszemély nem csak a munkavállaló lehet, hanem a cégünk egy magánszemély üzleti partnere is. Így adómentesen adható kvázi ’üzleti ajándékként’ akár egy színházbérlet.

Adótipp: Ugyanazon magánszemély akár több kifizetőtől is kaphat külön-külön évi 50 ezer forint értékben ilyen adómentes juttatást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s