Meccs belépő adómentesen?

focilabda

2014-ben megváltozott a sporteseményre és kulturális szolgáltatásra szóló belépő és bérlet adómentességének szabályozása.

A változás az, hogy idén szétválasztották a korábban egybe tartozó sport és kultúra juttatást, idéntől a kulturális szolgáltatásra szóló belépőt 50 ezer forint/év/fő értékig adómentesen adhatjuk, míg a sportbelépő korlátlanul biztosítható a kifizető által.
A sportrendezvényre beváltható utalványt is oszthatunk a dolgozóknak, de az is elszámolható, ha a dolgozó a cég nevére hozott számlával, vagy a cég által vásárolt belépőjeggyel, bérlettel intézzük ezt a juttatást. Tehát fontos, hogy ilyenkor nem a dolgozónk sportol, hanem ő csak nézi a mérkőzést, eseményt.

Adótipp: a NAV tájékoztatója szerint ez mindig adómentes, ha a sportesemény Magyarországon van. Külföldi sporteseményeknél akkor érvényes, ha azon magyar egyéni sportoló, magyar klubcsapat, vagy a magyar válogatott vesz részt. Így a Forma-1 Magyar Nagydíj belépője elszámolható adó nélkül, de egy Barcelona-Milan meccsre szóló belépő sajnos nem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s